Spred hygge med den rigtige pejs

valg af træbriketter i nordjyllandUnder en udendørs ild på en kølig aften kan tillade dig at nyde at være ude og sørge for et hyggeligt område at samle og slappe af. Det samme gør sig gældende for en hyggelig pejs der er både varme giver og giver hygge. Nogle af dem er også bærbare, hvilket gør det muligt at bruge dem næsten overalt i din have eller terrasse og kan benytte flere forskellige former for brænde eller briketter. Hvis du tænker på at købe en pejs og spekulerer på, hvad du kan brænde i den, svaret er ret simpelt, og jeg vil skitsere de vigtigste former for brændstof til rådighed i denne artikel.

Kul
Hvis du bruger en pejs for første gang og ønsker at bruge det til madlavning så er det nok bedst at starte med trækul som brænde. Du kan købe trækulsbriketter, som er selvstændig belysning og kræver kun lidt eller ingen indsats for at komme i gang. Du skal blot tænde ild med en tændstik eller lighter og væk går væk derfra. Det er bedst at lade ilden brænde i ca 20 minutter, hvis du planlægger at tilberede noget.

Træ Brænde
Siden pejs blev gjort til at brænde træ, så træ er et oplagt valg. Det producerer også det mindste antal af gnister, som gør det et sikkert valg. Generelt, hårde er det bedst at bruge, og hvis du kan lide aromatisk træ der er flere forskellige slags at vælge imellem. Et godt sted at finde mere info om brænde og briketter er herinde på siider som kvalibraende.dk eller her på læs mere her hvor du kan læse meget mere om forskellige typer af træbriketter og brænde og hvad der best vil kunne klare dine behov.

Pinon træ giver off en vidunderlig fyr duft og også jagter myg væk, hvilket gør at nyde dit brand endnu mere behageligt. Cedar, især rødt cedertræ, også afgiver en dejlig duft, som gør æble træ. Hertil kommer, i dit brand, hvis du ønsker en smule mere aroma du kan tørre orange eller æbleskiver og tilføje dem i med dine træstykker. Du kan også prøve modne kogler. Mayaernes folk Mellemamerika brugt “Ocote ‘i deres ler pejs der tjener to formål: Det er en naturlig brændstoffer og også afgiver en behagelig duft, når tændt på grund af sin højt indhold af harpiks. Det gælder om at spred hygge med den rigtige pejs og derfor er det også vigtigt hvad du putter i din pejs for netop at få den bedste hygge. Det kan så enten være træbriketter, kul briketter eller almindelige bøge brænde.

Øko logs er et billigt, simpelt alternativ og er fremstillet af komprimere sav støv til danne en kvalitets type af træbriketter fra Nordjylland. De normalt kommer i en voks papirspose, som du kan tænde direkte og lade brænde i din pejs uden behov for nogen anden brændstoffer. De kan brænde i op til 2 timer, så er værd at have rundt for at få en brand i gang, kan du derefter tilføje andre brændstof senere hen.

Andre varmekilder du kan bruge i din pejs
Du kan købe andre typer brændstof til din pejs så godt. Propan og gas indsatser er designet, så du kan brænde gas i din støbejern eller stål udendørs pejs. Du kan derefter fjerne indsatsen, når du ønsker at bruge træ. Et andet alternativ til træ er alkohol gel. Denne brænder rent og producerer kun vand som et biprodukt, hvilket gør det sikkert for indendørs brug. Men, hvis du vil bruge et pejs indendørs så brug din sunde fornuft når de skal vælge hvor du skal placere det, og ikke forsøger at lave mad eller tilføje andre typer brændstof, da dette kan føre til et hus fuld af røg og mulige kvælning.

Hvad ikke at brænde i din pejs
Du bør aldrig brænde behandlet træ eller træpiller. Behandlet træ afgiver ofte giftige dampe, som kan påvirke dit helbred og træpiller, såsom dem, der anvendes i et træ pellet indendørs komfur, efterlader en lang aske, der hurtigt kan opbygge få dig til at bruge mere tid på rengøring af aske end at nyde dit brand. Også undgå grønne skov, da det ikke vil producere meget ild, men vil forårsage en masse røg. Tørt træ er altid bedst at brænde, når du bruger nogen form for bål. Brug aldrig benzin eller olie-baserede acceleratorer til at starte dit brand. Disse kan være ekstremt farligt og kan endda forårsage en eksplosion, når de anvendes i et lukket pejs.

De fleste producenter vil levere vejledning og grundlæggende vedligeholdelse oplysninger med din pejs så henvises til den medfølgende manual. Hvis du er i tvivl skal du kontakte leverandøren eller producenten direkte og spørge dem til råds. Og en sidste bemærkning, hvis du bruger en ler pejs altid sørge for at du placerer sand eller sten i bunden af ​​den, før du tilføjer brændstof som ler er tilbøjelig til at revne med pludselige ændringer i temperaturen.

Kilder: Valg af træbriketter fra nordjylland